Chirurgie implantologie

CHIRURGIE IMPLANTOLOGIE
Jumătatea de jos a feței tale înseamnă jumătate din identitatea ta.

Iți definește personalitatea, caracterul și frumusețea.

Lipsa sau forma incorectă a unui dinte afectează nu doar sănătatea orală, ci și felul cum ne exprimăm, cum arătăm, ce impresie creăm în jur, cum ne simțim.

Implantul dentar are rolul de a înlocui un dinte lipsă.

Deși în momentul în care este necesar un implant problema propriu-zisă este doar lipsa unui dinte, în timp un implant previne apariția unor complicații greu de ținut sub control, datorate în principal migrării dinților vecini și deteriorării mușcăturii.

Acesta are forma unui șurub și poate fi montat deopotrivă în maxilar sau în mandibulă. El constituie fundația pentru viitoarea coroană. Materialul folosit pentru implant este titanul, deoarece riscul de respingere al organismului este minim. Durata unui implant poate fi pe viață, depinzând de modul de trai și obiceiurile pacientului. Fața de dinții naturali, un implant nu se poate caria. Totodată, alegerea unui astfel de tratament scutește alți dinți, sănătoși, de sacrificiu. Retracția osoasă este o altă problemă pe care implantul dentar o rezolvă. Atunci când lipsesc unul sau mai mulți dinți, osul mandibular sau maxilar intră într-un proces de resorbție. Alegând implantul, este eliminat disconfortul creat de o proteză mobilă.

Neplăcerile oferite de punțile dentare – înlocuirea la un anumit interval de timp a lucrărilor precum și șlefuirea dinților vecini – sunt evitate cu ajutorul acestui tratament.

Tratamentul cu implant dentar presupune:

  • inserarea implantului în os – un șurub care se contopește cu osul;
  • bontul protetic – structura care face legătura dintre implantul dentar aflat în os și coroana pe implant aflată deasupra gingiei;
  • coroana implantului – o îmbrăcăminte a bontului cu rol funcțional și estetic, a cărei formă este asemenea dintelui înlocuit.

Daca te-ai hotărât să alegi un implant dentar pentru rezolvarea problemei tale, trebuie să știi că există câteva rigori. Implantul nu este recomandat adolescenților și copiilor deoarece oasele acestora nu sunt ajunse la maturitate. In cazul in care suferi de afecțiuni cronice, diabet sau ai probleme cardiologice, sunt impuse anumite reguli ce trebuie urmate cu strictețe. Fumatul poate scădea șansele de reușită ale implantului.

În cazul în care crezi că implantul este soluția ideala pentru tine, trebuie să știi că procesul este unul ce necesită timp și efort comun – deopotrivă al medicului și al pacientului. În prima vizită medicul explică procedura și direcționează pacientul spre un set de analize care să confirme faptul că acesta este un bun candidat pentru procedura medicală. Odată ce sosesc analizele și sunt atent studiate, pacientul este programat pentru intervenție. La următoarea întâlnire, pacientul este sedat și îi este inserat implantul. Urmează o perioadă de acomodare, în care pacientul urmărește cu strictețe recomandările post-operatorii. După acest interval de timp, pacientul este așteptat pentru amprentă. O altă etapă este construirea coroanei dentare. În cadrul ultimei întâlniri, pacientului îi este montată coroana dentară. Succesul pe termen lung constă într-o igienă fără abateri și controale regulate de specialitate. Astfel, medicul poate preveni anomaliile și eventualele neplăceri.

  • Implantul este nedureros – deși aparențele pot înșela, un implant nu provoacă disconfort și nu doare. Procedura de inserție în os a implantului poate părea violentă și cauzatoare de durere. Cei care beneficiază de un astfel de tratament contrazic aparențele declarând ca tot ce simți este o senzație de presiune.
  • Dinții sănătoși sunt salvați – spre deosebire de punțile dentare, alegerea implantului salvează dinții vecini, de cele mai multe ori sănătoși. Dacă alegi să-i salvezi, atunci trebuie să apelezi la implant. Spre deosebire de punțile dentare, implanturile nu au nevoie de pereți de sprijin.
  • Durabilitate – daca pacientul are o igienă bucală exemplară, acesta poate beneficia pe tot parcursul vieții de implant. Deși pentru unii implantul reprezintă o cheltuială semnificativă, te poți gândi la beneficiul perenității. Practic, cheltui o sumă de bani, dar ai rezolvat o problemă pentru un timp mai îndelungat.

Medicii noștri specialiști în chirurgie implantologie sunt

Alexandru Lupu

Alexandru Lupu

  • 2. Chirurgie
Radu Colteanu

Radu Colteanu

  • 2. Chirurgie
ECHIPA NOASTRA
background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI