Chirurgie ortognata

Chirurgie Ortognata

In ultimii ani, Chirurgia Ortognata a luat amploare si a reusit sa rezolve o paleta larga de probleme dentare, de respiratie si nu numai. Aceasta ramura reprezinta totalitatea de proceduri si tehnici la care medicul apeleaza pentru a reda pozitia corecta a maxilarului si/sau a mandibulei.

Candidatii pentru acest tip de interventie au o infatisare specifica: maxilarul poate fi prea dezvoltat sau sub-dezvoltat, posibilitati aplicabile si in cazul mandibulei.

  • Aspect facial asimetric sau disproportionat
  • Malocluzie (muscatura incorecta, “inversa”)
  • Respiratie defectuoasa (apnee, respiratie dificila atat in somn cat si in stare de veghe)

Chirurgia ortognata este recomandata persoanelor adulte. Dupa varsta de 18 ani, procesul de crestere este cel putin teoretic incheiat. Acest tip de operatii este recomandat atunci cand ortodontia minim invaziva sau non-invaziva nu are efectele asteptate. De cele mai multe ori, prin acest tip de tratament, este rezolvata problema malocluziei (muscatura defectuasa) severe.

Daca banuiesti ca ai una dintre problemele descrise anterior, te asteptam in clinica noastra pentru a discuta si analiza situatia. Diagnosticul si rezolvarea sunt doar la un pas distanta. Dupa prima vizita, putem stabili impreuna daca aplicam un tratament nechirurgical, sau daca situatia impune utilizarea chirurgiei. Daca optam pentru interventia chirurgicala, trebuie sa stii ca urmeaza un tratament ce dureaza pana la 2 ani.

La prima intrevedere, medicul specialist iti evalueaza situatia, face poze si masuratori specifice. In baza lor, se realizeaza un plan de tratament. In prima parte a transformarii, vom alinia dintii conform planului stabilit de comun acord. Urmeaza o perioada de circa un an in care eventual vei purta un aparat dentar. Intre timp, se stabileste cum ar trebui sa arate din punct de vedere estetic rezultatul final. In momentul in care dintii sunt aliniati conform planului, interventia chirurgicala poate avea loc. Demersul presupune modificarea formei oaselor mandibulei si/sau maxilarului intr-un mod dirijat, si rearanjarea acestora intr-o postura corecta. Noua pozitionare a oaselor este fixata cu ajutorul unor dispozitive permanente, tolerate de corpul tau. In timpul interventiei, pacientul este sedat complet. Toate procedurile sunt facute pe cale orala, eliminand astfel eventuale cicatrici externe vizibile. Timpul de recuperare este relativ scurt, de pana la doua saptamani. In acest interval de timp, este recomandata o dieta bazata pe lichide, urmand sa se introduca treptat in alimentatie mancaruri moi, apoi din ce in ce mai solide. Este recomandata evitarea efortului fizic timp de o luna. Activitatile sportive sunt si ele restrictionate pe perioade determinate de natura lor.

Rezultatul final al operatiei poate fi inregistrat dupa aproximativ sase luni.

  • corectarea estetica a fetei – dupa o operatie chirurgicala ortognata, profilul tau va fi redefinit, iar tu te poti bucura de o noua infatisare. Realinierea oaselor fetei poate schimba viata unei persoane, oferindu-i pe langa o dentitie sanatoasa, incredere in sine si un aspect mai placut. Asimetriile dispar, fata ta fiind in perfecta armonie.
  • inlesnirea procesului masticativ – mancarea nu va mai fi o problema. Odata ce rezultatele unei operatii apar, vei putea mesteca mai bine, putand manca orice aliment iti doresti.
  • rezolvarea problemelor de vorbire si respiratie – pronuntia ta va deveni mai clara, in timp ce respiratia ta va fi una regulata, fara efort. Dupa ce procesul de recuperare postoperatorie se incheie complet, vei observa imbunatatirile majore de dictie.
  • disparitia eventualelor dureri mandibulare si/sau maxilare – Uneori, cand oasele maxilarului si/sau ale mandibulei nu sunt corect pozitionate se creaza parghii si puncte de tensiune musculara. Chirurgia ortognata iti da posibilitatea de a-ti corecta defectele, astfel eliminanad durerile de cap imposibil de diagnosticat.

Medicul nostru specialist in chirurgie ortognata este Dr. Iulian Filipov.

ECHIPA NOASTRA
background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI