Tehnologia

TEHNOLOGIA

I. TEHNOLOGIA R2Gate - "ONE DAY IMPLANT", FOLOSIND SCANAREA INTRAORALA, TEHNOLOGIE CBCT SI PRINTER 3D
Implantul dentar perfect, într-o singură zi. Ceea ce pana foarte recent putea trece drept un vis fantezist, astăzi este perfect realizabil, atat pentru timpul de realizare record, cat si pentru rezultatele de o precizie aproape de perfectiunea absoluta.
Atat precizia cat si rapiditatea uimitoare cu care se poate realiza un “One Day Implant” au la bază trei componente tehnologice principale:
1.   Sumarizarea și suprapunerea imagistică perfectă între radiografie, fișierul CBCT și modelul 3D obținut prin scanare intraorală.
Scanerele intraorale nu mai sunt considerate tehnologii noi, ele fiind deja prezente de câțiva ani în cabinetele stomatologice dotate corespunzător.
Beneficiile utilizării scanner-ului asupra muncii medicilor, precum și asupra laboratorului, sunt incontestabile. Modelele digitale și informațiile inițiale mai clare la începutul tratamentului înseamnă o mai bună utilizare a aparatelor și rezultate mai calitative la încheierea tratamentului. De asemenea, culegerea acestui tip de date duce indirect la mai puține probe și remake-uri, deci la reducerea numărului de vizite la cabinet, precum și la o colaborare mai ușoară, la o perioadă mai rapidă de realizare a proteticii și în final la o mai mare satisfacție a pacientului.

Pentru realizarea unui plan de tratament “full-digital”, modelul 3D scanat este randat prin suprapunere cu imaginea 2D obținută prin radiografie, precum și cu fișierul CBCT (computer-tomograf) ce furnizează informații legate de poziționarea dinților și a oaselor, densitatea osoasă din maxilare, poziționarea sinusurilor etc.

 

2.   Realizarea proiectului dentar în software-ul R2Gate by MegaGen

 

R2Gate este un ansamblu de programe de tip CAD-CAM, similar celor folosite in design-ul industrial de mare precizie (mecanică fină, nanotehnologie, electronică microscopică etc).

Cu ajutorul acestui software se proiectează la precizie maximă atât viitorii dinți artificiali, cât și diverse dispozitive de ghidaj, ce vor asigura instalarea implanturilor și coroanelor în cel mai precis, sigur și non-invaziv mod posibil.

 

 

3.   Printarea 3D

 

Inainte de a realiza coroanele dentare din Zirconiu (unul dintre cele mai puternice aliaje de ceramică din lume) se monteaza atat dantura provizorie cât și gutierele specifice folosite pentru ghidaj în operațiile chirurgicale, construite folosind tehnologie de printare 3D.

Această modalitate de lucru este extrem de rapidă și eficientă, neexistând amprente fizice, timpi de transport fizic al modelelor dentare la și de la laborator, se elimină riscurile de deterioare la transport etc.

În doar câteva ore este posibilă realizarea ireproșabilă a unor lucrări cu durate medii de realizare între două și șase săptămâni, în modalitatea de lucru clasică.

 

II. MICROSCOPUL ELECTRONIC STOMATOLOGIC


Obținerea celor mai bune rezultate în stomatologie, ca și în multe alte domenii, este condiționată de o imagine cât mai clară și de maximă precizie asupra a ceea ce faci.

Microscoapele dau o precizie sporită și un nivel mai înalt de încredere că toată materia dezintegrată a fost eliminată din interiorul dintelui. Atunci când utilizăm tehnologie laser, microscopul este foarte util pentru a observa mai bine interacțiunile laser-țesut. Cel mai important, cu toate acestea, microscopul permite diagnosticarea unor eventuale problemele mai devreme și comunicarea lor rapid și eficient pacienților, astfel încât aceștia să poată accepta mai bine recomandările de tratament.

Alegerea între restaurările directe sau indirecte depinde adesea de cantitatea de structură dentară rămasă. Structura dintelui poate părea integră la niveluri macroscopice. Dar, sub mărire mare, poate deveni evident că structura rămasă este plină de microfracturi care se extind din zona interioară până la suprafață. Aceste linii de fractură, dacă nu sunt luate în calcul în alegerea pregătirii și a restaurării dentare, pot duce adesea la eșec prematur al restaurării, sensibilitate sau chiar degradare recurentă.

Acest lucru este deosebit de important atunci când se utilizează restaurări lipite sau cimentate, deoarece aceste mici “crăpături” sunt permeabile și deci permit continuarea infiltrării bacteriilor.

 

III. IMPLANTUL ANYRIGDE by MEGAGEN

 

Conceput pentru a face fata celor mai puternice forte masticatorii din lume, implantul AnyRidge dezvoltat in perioada 2006-2009 a fost rezultatul unei munci de cercetare incepute in 1985 de un grup de studiu international, condus de doctorul coreean Kwang Bum Park.

 

Alaturi de companii precum LG sau Samsung, MegaGen se numara printre companiile premiate la nivel guvernamental, pentru mari inovatii globale aduse de Coreea de Sud.

Certificat FDA si imbunatatit in mod constant datorita milioanelor de feedback-uri primite constant din toate zonele Globului, implantul MegaGen reuseste sa rezolve intr-un mod aproape de perfectiune probleme precum osteointegrarea (acceptarea de catre organism a implantului, atat la nivel osos, cat si gingival, necesitatea unei operatii minim invazive, precum si distribuirea perfecta a fortelor de mestecare atat verticale cat si laterale, astfel incat inclusiv in situatii limita, sa nu fie afectate gingia sau osul.

 

Varietatea implanturilor MegaGen solutioneaza problema inlocuirii in conditii de succes a oricarui tip de radacina dentara naturala, oferind un nivel de durabilitate “life-time”, cu conditia pastrarii unei igiene orale corespunzatoare.

 

Tehnologiile detaliate mai sus reprezinta doar o mica parte din workflow-ul Opera Dental, care speram ca iti permit o intelegere la nivel general a modului nostru de abordare a tratamentelor pe care le efectuam.

Te asteptam sa ne suni sau sa ne vizitezi, pentru a vedea impreuna cum putem pune experienta, tehnologiile si metoda noastra de lucru in slujba sanatatii tale orale si a zambetului perfect, pe care ti-l doresti.

Te asteptam!

background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI