Chirurgie implantologie

CHIRURGIE IMPLANTOLOGIE
Jumatatea de jos a feței tale inseamna jumatate din identitatea ta.

Iti defineste personalitatea, caracterul si frumusetea.

Lipsa sau forma incorecta a unui dinte afecteaza nu doar sanatatea orala, ci si felul cum ne exprimam, cum aratam, ce impresie cream in jur, cum ne simtim.

Implantul dentar are rolul de a inlocui un dinte lipsa.

Desi in momentul in care este necesar un implant problema propriu-zisa este doar lipsa unui dinte, in timp un implant previne aparitia unor complicatii greu de tinut sub control, datorate in principal migrarii dintilor vecini si deteriorarii muscaturii.

Acesta are forma unui surub si poate fi montat deopotriva in maxilar sau in mandibula. El constituie fundatia pentru viitoarea coroana. Materialul folosit pentru implant este titanul, deoarece riscul de respingere al organismului este minim. Durata unui implant poate fi pe viata, depinzand de modul de trai si obiceiurile pacientului. Fata de dintii naturali, un implant nu se poate caria. Totodata, alegerea unui astfel de tratament scuteste alti dinti, sanatosi, de sacrificiu. Retractia osoasa este o alta problema pe care implantul dentar o rezolva. Atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti, osul mandibular sau maxilar intra intr-un proces de absorbtie. Alegand implantul, este eliminat disconfortul creat de o proteza mobila.

Neplacerile oferite de puntile dentare – inlocuirea la un anumit interval de timp a lucrarilor precum si slefuirea dintilor vecini – sunt evitate cu ajutorul acestui tratament.

Un implant este compus din 3 componente:

  • corpul implantului – un surub propriu-zis ce se insereaza in os; in timp, acesta se contopeste cu structura osoasa
  • bontul protetic – structura ce se afla la suprafata gingiei; are rolul de structura de sustinere a coroanei dentare;
  • coroana dentara – o imbracaminte a bontului cu rol estetic.

Daca te-ai hotarat sa alegi un implant dentar pentru rezolvarea problemei tale, trebuie sa stii ca exista cateva rigori. Implantul nu este recomandat adolescentilor si copiilor deoarece oasele acestora nu sunt ajunse la maturitate. In cazul in care suferi de afectiuni cronice, diabet sau ai probleme cardiologice, sunt impuse anumite reguli ce trebuie urmate cu strictete. Fumatul poate scadea sansele de reusita ale implantului.

In cazul in care crezi ca implantul este solutia ideala pentru tine, trebuie sa stii ca procesul este unul ce necesita timp si efort comun – deopotriva al medicului si al pacientului. In prima vizita medicul explica procedura si directioneaza pacientul spre un set de analize care sa confirme faptul ca acesta este un bun candidat pentru procedura medicala. Odata ce sosesc analizele si sunt atent studiate, pacientul este programat pentru interventie. La urmatoarea intalnire, pacientul este sedat si ii este montat implantul. Urmeaza o perioada de acomodare, in care pacientul urmareste cu strictete recomandarile post-operatorii. Dupa aceast interval de timp, pacientul este asteptat pentru montarea bontului. O alta etapa este construirea coroanei dentare. In cadrul ultimei intalniri, pacientului ii este montata coroana dentara. Succesul pe termen lung consta intr-o igiena fara abateri si controale regulate de specialitate. Astfel, medicul poate preveni anomaliile si eventualele neplaceri.

  • Implantul este nedureros – desi aparentele pot insela, un implant nu provoaca disconfort si nu doare. Procedura de insertie in os a implantului poate parea violenta si cauzatoare de durere. Cei care beneficiaza de un astfel de tratament contrazic aparentele declarand ca tot ce simti este o senzatie de presiune.
  • Dintii sanatosi sunt salvati – spre deosebire de puntile dentare, alegerea implantului salveaza dintii vecini, de cele mai multe ori sanatosi. De cele mai multe ori dintii aflati in vecinatatea unei ocuzii sunt sanatosi sau pot fi tratati. Daca alegi sa-i salvezi, atunci trebuie sa apelezi la implant. Spre deosebire de puntile dentare, implanturile nu au nevoie de pereti de sprijin.
  • Durabilitate – daca pacientul are o igiena bucala exemplara, acesta poate beneficia pe tot parcursul vietii de implant. Desi pentru unii implantul reprezinta o cheltuiala semnificativa, te poti gandi la beneficiul perenitatii. Practic, cheltui o suma de bani, dar ai rezolvat o problema pentru toata viata.

Medicii nostri specialisti in chirurgie implantologie sunt


Warning: Creating default object from empty value in /home2/operadental/public_html/wp-content/plugins/elements-portfolio/inc/vc_portfolio.php on line 80
ECHIPA NOASTRA
background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI