Albire dinti profesionala

Un zâmbet perfect este dorința noastră secretă, fiindcă te poate face să te simți mai sănătos și să prinzi mai multă încredere în tine. Mai ales în context pandemic, avem nevoie să ne simțim încrezători. Astfel, albirea dinților a devenit cel mai cunoscut și folosit procedeu de estetică dentară, fiind cea mai ușoară metodă de a te bucura de un zâmbet strălucitor și alb.

Albirea dinților este o modalitate foarte eficientă de a îndepărta petele de pe dinți, făcându-i mai strălucitori și albi fără a îndepărta straturi din suprafața dinților. Albirea dinților este neinvazivă, nedureroasă și nu are efecte secundare dăunătoare. Este normal ca odată cu înaintarea în vârstă sau chiar din alte motive precum consumul de cafea, fumatul sau consumul de alimente colorate, ca zâmbetul să își piardă din strălucire, iar din acest motiv tot mai multe persoane apelează la albire dentară.

Dinții albi mereu îți vor oferi încredere în tine, oferindu-ți senzația de tinerețe, curățenie și sănătate. În funcție de tipul de albire a dinților pe care îl alegeți, acesta poate fi efectuat în propria casă sau în confortul cabinetului stomatologic. Clinica noastră îți poate oferi două tipuri de albire dentară care, cu siguranță, o să te facă să te simți mai bine în pielea ta. În funcție de modalitatea care te interesează, poți alege dintre albire dentară cu laserul, la stomatolog, și albire dentară cu gutiere, la domiciliu.

Cand ai nevoie de albirea dintilor?

În cazul în care aspectul danturii tale începe să îți afecteze viața personală sau profesională, spre exemplu dacă ești un om de afaceri respectat, care dorește să lase o impresie cât mai bună, este bine să optezi pentru o albire dentară pentru a te simți mai bine în pielea ta și a-ți crește încrederea de sine. Indiferent de jobul tău, albirea dentară îți sporește încrederea în tine, iar un zâmbet frumos e un zâmbet sănătos, astfel că întreaga ta stare se va îmbunătăți, pentru că vei avea parte de un confort psihic la alt nivel.

Tipurile de albire dentara

Albirea dentară cu laser este una dintre cele mai avansate și eficiente metode de albire profesională, deoarece se produce o transformare imediată. Nu este nevoie de mult timp și nici de pregătiri minuțioase. Vii în cabinet și în doar 2 ore pleci cu un zâmbet nou și strălucitor de care te poți bucura 2 ani. Singura condiție este să ai o dantură sănătoasă. În timpul acestei proceduri, gingiile, buzele și obrajii sunt protejați, în timp ce dantura este acoperită cu un gel pe bază de peroxid de oxigen. Gelul este activat cu ajutorul unei lămpi cu plasmă, fiindcă lumina va accelera reacția produsului de albire, iar în doar două ore vei avea un zâmbet alb și strălucitor.

Albirea dentară cu gutiere (realizată la domiciliu) presupune purtarea pe durata nopții a unor gutiere realizate în laborator și umplute în prealabil cu un gel cu proprietăți specifice. Pentru a obține rezultate vizibile, trebuie să folosești gutierele mai multe nopți la rând, timp de aproximativ 5-6 ore în timpul somnului. În medie, tratamentul poate dura între 10-14 zile. 

Bineînțeles, efectele albirii cu gutiere sunt mai lente și de obicei medicul stomatolog recomandă această metodă pentru a întreține efectul albirii cu laser, însă poți opta și pentru această metodă. Efectele obținute după purtarea gutierei se mențin pe o perioadă de câteva luni, în funcție de concentrația gelului folosit, dar și de obiceiurile ulterioare ale pacientului.

Avantajele si dezavantajele albirii dentare profesionale

Albirea dentară are numeroase avantaje, care nu țin doar de latura estetică a zâmbetului, ci și de cea funcțională: 

  • Îndepărtarea petelor dentare;
  • Efect estetic de albire;
  • Transformare imediată;
  • Încredere crescută în sine;
  • Întinerire;
  • Sănătate bucală mai bună;
  • Durabilitate;

Nu există dezavantaje propriu-zise ale albirii dentare profesionale, însă putem menționa costul, care s-ar putea să nu fie mereu accesibil.

Albirea dinților poate fi realizată doar în cazul unei danturi sănătoase

Dacă te gândești să optezi pentru o albire dentară, trebuie să ai în vedere că trebuie să ai o dantură sănătoasă, care nu prezintă probleme (fără tartru, carii sau alte afecțiuni), iar în caz contrar, este recomandat să îți tratezi problemele dentare pentru ca albirea profesională să poată fi realizată fără a exista riscuri.

Albirea dinților va albi doar dinții naturali

Lucrările protetice (plombe, fațete, coroane) reacționează la tratamentul cu albire dentară.

Albirea dentară poate sensibiliza dinții

Albirea dentară nu este recomandată persoanelor care prezintă hipersensibilitate dentară, eroziuni dentare sau afecțiuni ale structurii interne ale smalțului. Folosirea unei pastei de dinți concepute pentru dinții sensibili va reduce sau opri acest lucru.

Tratamentele excesive de albire dentară pot duce la alte probleme dentare

Este indicat să nu se abuzeze de modalitățile de albire dentară, deoarece procedurile pot duce la sensibilitate dentară și la deshidratarea dinților.

Când alegi albirea dentară acasă, procesul nu e supravegheat de un specialist, iar substanțele din gutierele folosite la domiciliu nu au aceeași concentrație ca cele folosite în cabinet. Astfel, pentru ca o albire dentară să aibă rezultatele pe care le dorești, albirea dentară profesională, în cabinet, este singura variantă optimă.

Cat costa albirea dentara profesionala?

În funcție de procedura folosită și de clinica pentru care optezi, albirea dentară are diferite costuri; albirea dentară cu laser este mai scumpă decât cea cu gutiere, prețurile pornind de la 1100 lei. Însă albirea dentară nu e o cheltuială, ci o investiție în starea ta de bine.

Tips & Tricks de mentinere a efectului de albire a dintilor

Menținerea efectului de albire a dinților este influențată de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung. Pentru ca efectul să fie cât mai durabil, igienă orală are un rol deosebit de important. Spălați-vă dinții cel puțin de două ori pe zi și folosiți ață dentară cel puțin o dată pe zi pentru a ajuta la îndepărtarea oricărei plăci care se acumulează în timp. Totodată, este recomandat să nu consumați des alimente colorate care favorizează îngălbenirea dinților.

De asemenea, efectele de albire a dinților pot fi prelungite dacă utilizăm diferite produse profesionale recomandate de medicul dentist, dar și produse pe care le avem în confortul casei noastre:

        bicarbonat de sodiu;

        alimente pentru albirea dinților (mere, morcovi, țelină, kiwi etc.);

        cărbune activ;

        benzi pentru albire;

        pastă de dinți pentru albire;

Nu există multe persoane care se bucură de un zâmbet strălucitor și alb, în mod natural, în special din cauza faptului că de-a lungul vieții, dinții sunt supuși unor factor externi care conduc la îngălbenirea dinților. Principalele cauze care duc la pătarea dinților sunt fumatul, consumul de sucuri carbogazoase și alimente colorate fiindcă atacă smalțul dinților.

Dinții își schimbă culoarea datorită substanțelor cu pigment colorat puternic: 

  • Vinul;
  • Sucurile din comerț;
  • Cafeaua;
  • Sfecla roșie;
  • Coacăzele;
  • Afine;
  • Suc de roșii;

Intrebari si raspunsuri despre albirea dentara profesionala

Albirea profesională poate fi realizată începând cu vârsta de 16 ani, deoarece e necesar ca toți dinții să fie dezvoltați. Ea poate fi realizată și mai repede cu acordul părinților, însă 16 ani este, de obicei, pragul minim de vârstă.

Albirea dentară poate rezista până la 2 ani, pentru un pacient care are un stil de viață  sănătos. Bineînțeles, acest aspect variază în funcție de persoană și de obiceiurile nocive pe care le are (cafeaua și tutunul îngălbenesc mai repede dinții, de exemplu).

După tratamentul de albire dentară profesională, dinții pot deveni cu până la opt nuanțe mai albi.

Albirea dentară este un proces non-invaziv și deloc dureros. Deci, în două ore părăsești cabinetul fără durere și disconfort, dar cu un zâmbet strălucitor.

Albirea dentară își păstrează efectele pentru totdeauna – fals

Efectele pot rezistă până la 2 ani pentru un pacient care are un stil de viață sănătos și mai puțin pentru un pacient care fumează, bea băuturi carbogazoase și consumă alimente colorate.

Albirea dentară poate sensibiliza dinții – fals

Există cazuri în care poate apărea o sensibilitate dentară care poate dura 2-3 zile după procedură. În acest caz, medicul stomatolog vă poate recomanda substanțe mineralizate sau desensibilizate pentru a reduce disconfortul.

Albirea dentară doare – fals

Atât timp cât este realizată de către un medic stomatolog cu experiență, albirea dentară nu este dureroasă. Acesta e încă un motiv pentru care recomandăm doar albirea dentară profesională; când e realizată acasă, albirea dentară poate produce un disconfort simțitor la nivelul cavității bucale. 

Nu e nevoie să folosești o periuță de dinți specială pentru aparatul dentar, însă vei adăuga în rutina ta și periuțele interdentare. Iar periuța de dinți pe care o alegi trebuie să fie una tradițională și cu perii cât mai moi, pentru a nu agasa dantura.

background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI