Parodontologie

PARODONTOLOGIE
Mai important decat crezi.

O dantura sanatoasa presupune nu doar dinti sanatosi, ci si gingii sanatoase.
Este cunoscuta legatura directa intre sanatatea gingiilor si sanatatea a dintilor.

Parodontologia este una dintre specializările ce se ocupă cu diagnosticarea şi conceperea tratamentului pentru afecţiunile ce distrug parodonţiul (un cumul de ţesuturi ce menţin dinţii pe creasta alveolară).

O boală parodontală reprezintă, de fapt, o infecţie bacteriană a parodonţiului. Aceşti microbi îşi au originea in placa dentară şi atacă mai intai gingia, apoi osul, urmând ca efectul final să fie pierderea dintelui afectat.

Cel mai simplu tip de boala parondontala este gingivita. Aceasta se poate recunoaste prin inflamarea si sangerarea gingiilor. Forma cea mai grava de afectiune parodontala este cunoscuta popular sub numele de “parodontoza”. Aceasta se manifesta prin mobilitate dentara si caderea dintilor.

Daca iti sangereaza gingiile, te asteptam la control in cel mai scurt timp.

Te ajutam sa-ti pastrezi dintii sanatosi, sa scapi de sangerari si de bacterii, si totodata sa inlaturi halena (respiratia urat mirositoare).

  • Scapi de sangerarile gingivale – Un moment neplacut in cadrul igienei orale zilnice este atunci cand gingiile incep sa sangereze. Acest fapt conduce la disconfort si, in functie de cantitatea de sange pierduta, poate crea alte dezechilibre in organism. Gingivita este cea mai simpla afectiune parodontala. Poti scapa de ea in doar cateva saptamani sau chiar zile, pentru a te bucura din nou de gingii sanatoase.
  • Combaterea halenei – Respiratia grea, urat mirositoare, este un factor ce poate duce la respingerea individului din cercuri sociale. De cele mai multe ori, halena este cauzata de bacteriile din cavitatea bucala. Astazi, cu o simpla vizita in clinica noastra, putem incepe o lupta eficienta contra respiratiei urat mirositoare.
  • Sanatatea gingiilor – Daca ne vizitezi minim o data la sase luni, putem tine sub observatie starea sanatatii gingiilor tale. Astfel, problemele pot fi observate si tratate imediat. Vizitele regulate la stomatolog sunt factorul determinant al prevenirii bolilor parodontale.

Medicii nostri specialisti in Parodontologie sunt:

Cristiana Padure

Cristiana Padure

  • 2. Estetica Protetica
  • 4. Parodontologie
ECHIPA NOASTRA
background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.