Parodontologie

PARODONTOLOGIE
Mai important decât crezi.

O dantură sănătoasă presupune nu doar dinți sănătoși, ci și gingii sănătoase.
Este cunoscută legătura directă între sănătatea gingiilor și sănătatea dinților.

Parodontologia este ramura care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și tratarea afecțiunilor structurilor care înconjoară și susțin atât dinții, cât și implanturile dentare.

Cel mai simplu tip de afectare parondontală este gingivita. Aceasta se poate recunoaște prin inflamarea și sângerarea gingiilor. Forma cea mai gravă de afecțiune parodontală este parodontita, cunoscută popular sub numele de “parodontoză”. Aceasta se manifesta pe lângă sângerări gingivale, prin retracții gingivale, resorbții de os și mobilitate dentară. Parodontita reprezintă, de fapt, o inflamație a parodonțiului apărută în urma atacului bacterian din placa dentară, care netratată, poate duce la pierderea dinților afectați.
Dacă îți sângerează gingiile, te așteptăm la control în cel mai scurt timp, fiindcă afecțiunile parodontale sunt complet reversibile dacă sunt diagnosticate în timp util!

În plus, parodontologia are un rol deosebit de important și în estetica zâmbetului. Dacă ai observat că ai o retracție gingivală, sau chiar mai multe retracții de gingie, cu descoperirea rădăcinilor dinților, care îți poate cauza o sensibilitate dentară, pe lângă neplăcerile de natură estetică, trebuie să te programezi la medicul parodontolog pentru a discuta variantele de acoperire a acestor retracții.

Noi te putem ajuta să-ți păstrezi dinții și gingiile sănătoase și să ai un zâmbet armonios!

Medicul nostru specialist in Parodontologie este:

Cristiana Padure

Cristiana Padure

  • 1. Parodontologie
ECHIPA NOASTRA
background image

LUNI – VINERI, 9:00 – 20:00

Bdul UNIRII 14, BUCURESTI